Et voi pukea noita vaatteita

”Näytänkö mä ihan läskiltä?” kysyi ystävä. Hämmentyneeseen katseeseeni sain vastauksen. ”No kun me mennään huomenna sinne Rockfesteille ja mies sanoi, etten voi laittaa sitä pitsistä toppia.”

Mulle näytettiin valokuva. Kuvassa seisoi upean näyttävä mustaan nahkahameeseen ja mustaan pitsiseen toppiin pukeutunut naisihminen. Ja kyllä, toppi oli avoin ja paljasti juuri sopivasti tissivakoa. Hame puoleen sääreen. Kuitenkin kaiken kaikkiaan miltei konservatiivinen rockfestariasu. Kokonaisuuteen kuulemma oli vielä suunniteltu kuuluvaksi punainen huulipuna. Piste iin päälle.

”Täydellistä!” mä sanoin. Aviomiehelle ilmeisesti liikaa. Sillä rakas mies oli kuulemma kommentoinut, ettei kyseistä vaatetusta päälle voi laittaa, T-paita parempi, pitsistä tulee mieleen alusvaatteet. Et sä vaan voi laittaa noita, oli hän todennut. Kysäisin siinä sitten vielä ystävältä oliko miehellä valittamista sun pukeutumisesta silloin kun tapasi sut. Ei kuulemma. Oli tykkännyt. Pitsistäkin. Touché.

”Kaikki miehet tuijottaa sun persettä”

Annatko sun vaimos lähtee noissa vaatteissa ulos?

Perkele sanon minä. Mä olen kuullut tätä niin usein. Enkä pelkästään kyseisen ystävän suusta. Muidenkin. Tuttujen ja tuntemattomien. Se kumppani siellä kotona ihan liian usein kommentoi negatiiviseen sävyyn, jos nainen laittaa päällen arkicollarista räväkämpää vaatetta.

Seurustelin aikoinaan mustasukkaisen pojan kanssa. Tyttönen olin silloin vielä itekin. Parikymppinen naisen alku. Hän tykkäsi kommentoida mun vaatetustani. Erityisesti silloin kun se päällä lähdettiin baariin. ”Et voi lähtee noilla, kaikki tuijottaa sun persettä.” Ai en vai, kato mua. Jopa kouluni muotinäytöksestä, jossa pääsin omaa juhlaluomustani lavalle esittämään, tuli sanomista. ”Et sä voi mennä sinne lavalle esittelemään tota asua, kaikki tuijottaa sun persettä.” Persemies. Ilmiselvästi.

Ja muistan sellaisenkin kerran, jolloin aviomieheni veli kommentoi, että annatko sun vaimos lähtee noissa vaatteissa ulos. Mitä aktuaalista vittua oikeesti! Mulla oli päällä miltei polviin ulottuva hame ja tiukahko t-paita. Oikeesti?!?!!

Mä tykkään pukeutua. Joskus niihin collareihin ja joskus siihen ”vähän parempaan seppälään”. Ja kyllä, mä mietin mikä näyttää päällä hyvältä ja mikä mahdollisesti imartelee mua. Mutta mä en pukeudu näihin vaatteisiin sen takia, että joku tuijottais mun persettä. Ja jos se nyt kuitenkin sattuu olemaan mun motiviini, niin silloin mä joko ”metsästän kyrpää” niinkuin ihanainen joskin varsin rääväsuinen bloggaajakollegani totesi, tai haluan, että kumppanini saa katsoa, saa koskea ja illalla riisua.

Kaiken takana ei ole nainen vaan huono itsetunto

Eräs toinen ystävä, ei siis se joka lähti rockfesteille pitsitopissa, saa silloin tällöin kommentin avokiltaan, kun vaatteita tyttöjen viini-iltaa varten sovitellaan, että jotta tossako meinaat lähteä. Liikaa säärtä, liikaa tissivakoa. ”Kyllä ne miehet nyt sut varmasti huomaa!”

Tämä ja vastaavat kommentit on loukkaavia. Ihan hemmetin loukkaavia! Ymmärrän, kuten varmasti moni muukin, että näiden kommenttien takana on huono itsetunto. Niin heikko, että epävarmuus omaa parisuhdetta ja kumppania kohtaan kulminoituu vaatetukseen. Nuo kommentit pitävät sisällän viestin, että en luota suhun yhtään. Näytät hyvältä, mutta sitten ne miehet tuijottaa sun tissejä ja persettä ja sit ne haluu panna sua. So fucking what!! Ihan kuin se oma rakas naisystävä toteasi siinä kohtaa, että jaa, annapa tolle persettä kun se niin sitä tuijottaa. Ja samalla unohdan oman rakkaani siellä kotona tai tässä vieressä mua kädessä pitelemässä.

Vai onko niin, että näistä miehistä tulee konservatiivisiä naisen omistajia kun pariutuvat. Nyt kun ollaan parisuhteessa, niin pistäppä päälles poolopaita ja löysät farkut. Tai hame joka ulottuu nilkkoihin. Tai peitäppä ne nilkatkin, ettei kukaan nyt vaan missään nimessä innostu sun naisellisista muodoistasi. Punainen huulipunakin on porno. Ja tukka kiinni. Paitsi kotona sängyssä, silloin sun pitää näyttää rivolta ja riettaalta. #handmaidstale

Olet Upea!

Olen kohdannut myös miehiä, jotka sanovat jotain muuta. ”Olet upea!”

Aplodit heille. Sellaisen haluan itselleni.

Itsevarman miehen, joka pystyy handlaamaan sen, että kumppani näyttää kauniilta ja seksikkäältä muidenkin mielestä. Ja on jopa ylpeä siitä. Tämä on mun. Katso vaan. Ja kadehdi. Älä silti koske. Se tulee mun kanssani kotiin.

 

Vaikka minä tässä nyt niin mieleni pahoitin ja feminismin barrikadeille nousin, niin älä säikähdä ja seuraa mua toki silti somessakin.

Instagram

Facebook

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *