Hirvee lomastressi

Ai hemmetti. Oon toista päivää lomalla, enkä oo tehnyt mitään. Kohta mä oon ollut neljä päivää, enkä vieläkään oo tehnyt mitää. Kohta pitää mennä takas töihin, enkä hitto vieköön tehnyt koko viikon aikana yhtään mitään.

Aika perus lomamantra. Mulla ja varmaan muillakin. Loman pitäisi kuitenkin olla just se juttu, jolloin ei stressaa. Sitähän varten se on! Sen takia me saadaan olla palkallisesti töistä pois, että stressi loppuu, ja sitten me jaksetaan taas puurtaa siellä töissä koko se loppuaika.

Joten miksi perkeleessä me aiheutetaan itsellemme lomastressi?

Mulle ainakin alkaa riittää tää ainainen stressaaminen. Kiitos. Olkaa hyvä ja pitäkää tunkkinne, eikun stressinne.

Aion tämän viikon kestoisen kesälomapätkäni jälkeen astella töihin virkistyneenä, ja ensimmäiselle kysyjälle ”Mites meni loma? Mitä teit?”, sanoa, etten sitten niin yhtään mitään, ja rakastin jokaista sekuntia.

Ei sillä, en aio sulkeutua kotiinkaan. Lähinnä idea on siinä, että teen just sitä mitä huvittaa.

Lomalla voi tehdä kaiken, mitä muulloin ei ehdi

Mulla oli lista. Koska mä nyt vaan tykkään listoista. Lista siitä mitä kaikkea mun pitää tehdä lomalla, koska en mukamas muulloin ehdi. Revin sen äsken ja sanoin itselleni, että siivoan auton jos nyt musta sattuu tuntumaan siltä. Eli todennäköisesti en. Kieltäydyn kuitenkin vastaanottamasta huonoa omantuntoa siitä. Koska kaikkihan nyt tietää, että mitä sotkuisempi auto, sen hienompi nainen. Ja mun autoni on. Sotkuinen.

Haluatteko tietää mitä muuta sillä mun lomalistallani oli. Hyvä. Koska en minäkään.

Kunnon työläinen sairastaa lomalla

Otin äsken päikkärit. Koska mä voin. Ja koska oon yhä hieman flunssainen. Ja se nyt ottaa vähän päähän. Ja saa ottaakin. Oisin mieluummin kipeä töissä kuin lomalla. Tai mieluiten olisin olematta ollenkaan. Mutta parannellaan nyt sitten nuhaa, ja huomenna lisää.

 

Ja oon ihan homssuinen. Ihanaa. Enkä pedannut sänkyä. Uhkun itsevarmuutta uhmata kaikkia normeja. Nousen barrikadeille ja huudan, että en petaa, niin kerta. Koko päivänä, kuuletteko, koko päivänä! Uhkun stressitöntä hyvinvointia ja hemmottelen itseäni epäterveellisellä lounaalla.

Aion viedä pojan tänään elokuviin. Katsomaan Pikachua, ja meinaan ostaa niin ison kulhon popcornia, että yli puolet jää jäljelle. Jotta ei lopu kesken. Ostetaan cokista jossa on paljon sokeria ja juodaan pojan kanssa itsemme sokerihumalaan. Kotona odottaa lattia täynnä legoja, koska ne piti lomalla järjestää uusiksi ja siivota. Ei kuitenkaan välitetä niistä. Jätetään kengät jalkaan, jottei satu kun astuu niiden päälle. Ja koska ollaan niin sokerihumalassa, ettei vaan välitetä.

Tilataan take-away ruokaa, koska ei jaksa stressata ruoanlaitosta. Juodaan lisää limpparia ja syödään pizzaa. Tanssitaan pyllytanssia ja soitetaan musiikkia liian kovalla.

Mennään nukkumaan hampaita pesemättä ja huudellaan taas barrikadeilla, että ei pesty hampaita, niin kerta. Juotiin cokista ja nyt hampaat on ihan likaiset. Mut me ei jakseta, niin kerta. Ei oo pakko jos ei haluu.

Huomenna herään hyvän olon tunteeseen. Ja kakan makuun suussa. Stressitön päivä takana. En suorittanut, en vaatinut itseltäni mitään. Yksi lomapäivä vierähti siinä ja töihin paluu on taas vaaksan mitan lähempänä. Vaan ei sekään mitään. Koska herään siihen hyvän olon tunteeseen ja tiedän, että on taas tulossa mielettömän ihana lomapäivä.

 

Shhh. Täällä ei puhuta töistä. Koska LOMA!!!

Stressitöntä lomaa lomailijoille.

Työn raskaan raatajille, muistakaa, se loma tulee sieltä kohta, sitten voitte olla pesemättä hampaita ja siivoamatta autoa. Tai ihan mitä vaan. Kunhan ette mieti, että lomalla piti tehdä miljoona asiaa. Lomat ei oo sitä varten. Arki on.

 

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *