Onko koolla väliä? – Ja muita seksivalheita

Onko sulla krapulasunnuntai? Tekeekö mieli seksiä. Koska tässä olisi annos.

Naisen unelmia

Kuka muu on niin vanha, että muistaa Regina-lehden Naisen unelmia -palstan? Tai Suosikin Bees&Honeyn, jossa dear Eki opasti meitä mitä oudoimmissa seksikysymyksissä?

Näin nelikymppisenä nuo asiat on aika kaukaista historiaa.

Onko seksi yhä tabu

Miksi me kysyimme noita asioita silloin kivikautisina aikoina lehtien palstoilla? No juu, ei ollut nettiä. Mutta se miksi kysyimme, oli puhdas uteliaisuus. Ja kun asiaa sai kysyä anonyymisti, ei tuntenut itseään niin oudoksi, kun sai vastauksen, että et ole todellakaan ainoa, joka asiaa kysyy.

Vaikka meillä on netti. Ja monia seksiin liittyviä tabuja on rikottu, elämme silti vähän umpiossa tämän asian kanssa. Yhä edelleen moni saattaa tuntea omat fantasiansa ja viettinsä oudommiksi, harvinaisemmiksi tai jopa spesiaalimmiksi.

Totuus on kuitenkin se, että ei me niin kauheasti erota toisistamme. Sä et ole ainoa, jonka fantasiat on hurjia. Sä et ole ainoa, joka tekee sängyssä sitä tai tätä. Sä et ole ainoa, ja tuskin edes kovin ainutlaatuinen.

Anteeksi suora puheeni. Mutta olen vahvasti sitä mieltä, että sitä tarvitaan lisää. Seksistäkin puhuessa. Avoimuutta, uskallusta ja rehtiyttä.

En tarkoita, että sitä pitää omista asioistaan lähteä kylille huutelemaan, saati toisen asioista. Seksi on kuitenkin intiimi asia. Ja sen intiimiys tekee siitä parhaillaan ihan parasta.

Monen kaa oot ollut?

Hän kysyi, monenko kanssa olen ollut. Yllättynyt ilme mun kasvoilla sai hänet lisämään, että ei siis tietenkään tarvitse kertoa.

Tosin. Ei ollut eka kerta kun multa tuota asiaa kysyttiin. Onko siis niin, että moderni mies on yhä edelleen varpaillaan seksuaalisen naisen kanssa? Ainakin silloin kun kyseessä on mahdollinen parisuhde. Pitääkö se yhä paikkansa, että mies haluaa samassa paketissa neitsyen ja huoran?

No, niin tai näin. Hän odotti vastausta.

Meidän eleemme osaavat olla petollisia. Ne kertovat enemmän kuin sanat, jos niitä vain osaa lukea. Ja kysymystä seuraavat eleeni kertoivat valheista.

Silmät ohjautuivat ylävasemmalle, vääntelin suutani, enkä katsotanut silmiin.

En oo ikinä laskenut, vastasin. Valhe. Mutta noin tosi karkeesti arvioituna niin ehkä jotain 50. Valhe. Ja samalla tottakin, koska arvio oli todellakin karkea.

Oikeasti asia on niin, että lopetin laskemisen jossain kohtaa, melko kauan sitten. Ja siinä kohtaa kun lopetin laskemisen, oli menty jo reilusti yli viidenkymmenen. Tuntui jotenkin väärältä ja nololta myöntää oikeaa lukemaa. En sitten tiedä miksi? Halusin ehkä olla se neitseellisempi versio miehen silmissä, joka oli mun mielestäni todella kiinnostava.

Valhe ja viettelys

Miksi me valehdellaan niin usein kun puhutaan seksistä? Tai valehtelu lienee aika rankka termi, mutta kierretään totuutta, vähätellään tai liioitellaan.

En usko, että kukaan teistä voi rehellisesti sanoa, ettei koskaan olisi kertonut seksiin liittyvää valhetta.

Mä olen. Myönnän sen. Tulitko? Tulin. Siinä yksi.

Mulla on niin pieni. Ei oo. Siinä toinen. Oon nähnyt pienempiäkin. Sekin on valhe, ainakin sille, jolla oli pienin jonka olen nähnyt.

Epäreilua ja ihan hiton inhottavaa. Mutta me tehdään sitä kaikki. Miksi??? Useimmiten sillä ei kuitenkaan saavuta mitään. Ei ainakaan parempaa seksiä. Ja se on oma häviö.

Myytti

En nyt mene siihen, että parisuhteessa pitää puhua seksistä ja toiveista ja jopa fantisioista. En, koska tämän pitäisi nyt olla jo melko selvä kaikille. Jokainen seksuaaliterapeutti puhuu somessakin just tästä aiheesta. Ja siitä, että nainenkin saa olla seksuaalinen.

No hemmetti. Tottakai saa.

Joten ei mennä näihin. Mennään siihen, missä miehet kliseisesti tekevät virheajatuksen. Nainen ei halua pelkkää silmiin tuijottelua ja rakastelua hempeän kiihkeästi. Ota kiinni tukasta, läimäytä perseelle. Sido sänkyyn. Puhu tuhmia. Ota. Älä kysy.

Mies, joka tekee näin, luulee olevansa harvinainen. Vaan ei ole. Luojan kiitos. Mutta me emme sano, että kuule, noin on tehnyt moni muukin, ja joskus jopa paremmin. Me emme sano, koska miksi pitäisi? Ehkä pelkäämme, että miehinen ego kärsii tästä. Tai haluamme välttää mustasukkaisen kohtauksen menneisyyttä kohtaan.

Mistä mä sitten tiedän tämän asian?

Myytti, jonka mukaan naiset puhuvat seksistä keskenään, pitää paikkansa. Naiset tietävät, mitä toinen nainen kokee petipuuhissa. Joskus jopa melko yksityiskohtaisesti. Meidän naisten kokemus ulottuu hyvin paljon omia kokemuksia pidemmälle ja laajemmalle. Ja me emme liioittele toisillemme.

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta miehet eivät puhu keskenään seksikokemuksistaan, ainakaan yksityiskohtaisesti. Elleivät syystä tai kymmenestä rehentele. Joten teen röyhkeän päätelmän. Miehet eivät tiedä läheskään niin paljon siitä, mitä muut miehet, tai naiset, tekevät harrastaessaan seksiä, kuin mitä me naiset tiedämme.

Mitä nainen haluaa?

Sen lisäksi, että me haluamme rajua seksiä. Me naiset haluamme myös silmiin tuijottelua. Me ollaan silleen vaativia.

Yleistän vahvasti, tiedän sen, mutta nainen haluaa monipuolista seksiä. Pikapanon kylppärissä, pitkän rakastelun kynttilänvalossa, silmiin tuijotteluineen kaikkineen. Nainen haluaa tulla sidotuksi sänkyyn. Nainen haluaa seksikkäät alusvaatteet ja vietellä. Nainen haluaa suuseksiä, antaa ja saada. Nainen haluaa, että hänet työnnetään seinää vasten otetaan rajusti. Nainen haluaa hieronnan, silittelyn, pitkän esileikin, kutittelun, härnäämisen, hitaat työnnöt. Kaiken.

En sano, etteikö mies haluaisi näitä asioita. Koska ihan varmasti haluaa. Mutta mies, anteeksi, että sanon tämän taas suoraan, liian usein keskittyy vain yhteen ja ainoaan tapaan harrastaa seksiä.

Ja tämä ei tarkoita sitä, etteikö nainen voisi olla ihan paska petipuuhissa. Koska tietenkin voi olla. Ihan yhtä paska kuin mieskin. Mutta ne valheet, liioittelut tai vähättelyt, eivät todellakaan paranna asiaa. Eivät tee meistä parempia.

Valehteleeko nainen saaneensa?

Kyllä. Oikeastaan miltei jokainen.

Ei tietenkään aina. Mutta kyllä, me teemme sitä. Miksi?

Joskus seksi voi olla niin paskaa, että sitä teeskentelee saavansa orgasmin. Joskus se on kestänyt kaksi tuntia ja alkaa jo kyllästyttämään. Ja sit sitä teeskentelee. Joskus haluat vain oikeasti tehdä jotakin ihan muuta, kuten nukkua. Mutta tiedät, että kun nyt annat, niin saat itsekin kun pyydät.

Mä olen teeskennellyt. En ole siitä ylpeä, koska yleensä sillä ei ole saavuttanut mitään. Joskus sen on tehnyt tavan vuoksi, joskus miellyttääkseen toista. Ja joskus sen takia, että se on merkki siitä, että kiitos riittää.

Aikuisiällä olen pyrkinyt siihen, että en tee sitä. Teeskentele. Silti, olen kertonut kumppaniehdokille, että joo oon teeskennellyt, mutta sun kanssa ei ole tarvinut, en enää tee sitä, koska ikä, ja silloin en saa mitä haluan. Ja tiedän lausuneeni sellaisen ikävän valkoisen valheen. Ja rehellisesti sanottuna olen tehnyt sen ihan tälläkin iällä.

Olen kuullut, että miehetkin tekevät sitä. Teeskentelevät. Sanon vain, että jos osaat tehdä sen, niin hyvä sä. Niin se on vain reilu peli. Tai siis seksi.

Joskin reiluinta kai olisi, että oltaisi näissä seksijutuissakin vähäsen vielä rehellisempiä toisillemme. Ilman kaartelua, kiertelyä, vähättelyä tai isottelua.

Otetaan mukaan vähän röyhkeyttä. Ja uskallusta. Ja toisen ihmisen huomioimista.

Sextalk

Sanovat, että siitä puhe mistä puute. Myöntämättä tai kieltämättä asiaa, sanon vain olevani sitä mieltä, että tästä aiheesta voi ja pitää puhua. Vaikkei olisikaan puute.

Olen lukenut Minkkisen Samin blogia Havaintoja parisuhteesta. Hän on kirjoittanut useasti miehen haluttomuudesta. Kaikki muut tuntuvat spekuloivan enemmän naisen haluttomuutta.

Itse olen sitä mieltä, että vaille jääminen aiheuttaa sen, ettei pysty itsekään antamaan. Eli kumpi oli ensin? Muna vai kana?

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *