Pelottava nainen

Se oli sellainen yksinäisyyden hetki kerran. Sellainen, joka tuntui pahalta. Tuntui paskamaiselta. Takana niitä kaatuneita suhteita. Yritelmiä. Epäonnistuneita sellaisia. Se oli hetki, jolloin tuli miettineeksi, että miksi en kelpaa? Mikä mussa on? Miksi muhun ei kukaan rakastu? Miettii, missä taas meni vikaan. Onko tämä mun syy? Kenen syy? Jonkun pitää olla syylinen.

Se oli se hetki, kun katsoi vierestä ystävien onnea. Katsoi kuinka sinkkuystävät löysivät rinnalleen kumppanin. Pariutuvat. Etsivät yhteistä asuntoa. Se hetki, kun yritti urheasti hymyillä ja valaa uskoa lähinnä itseensä, että sitä löytää vielä jonkun.

Ravisti itseään ja kyynelten läpi hoki, että itse asiassa ketä sä nyt tarviit… Sä olet onnellinen. Mutta silti sielu huutaa, että mä oon ihan hiton yksin. Mä olen yksinäinen. Haluan vierelleni halaajan. Haluan arjen, jossa mua nipistetään takapuolesta ja mietitään mitä ostetaan kaupasta. Haluan haluta, haluan, että mua halutaan.

Ja silloin kysyin ystävältä…

Se oli se hetki. Se musertava ja epätoivoinenkin. Ja silloin kysyin ystävältä. Missä vika? Tämä ystävä sanoi, että Reetta, ne pelkää sua. Ne miehet. Sä olet pelottava. Vastaus jota en odottanut, mutta muistin kuulleeni aikaisemminkin. Se sama oli sanottu mulle aiemminkin.

Itsenäisyys. Itsevarmuus. Tiedonjano. Kauneus. Huumori. Sanoi hän. Tämä ystävä, mies, joka aikoinaan ihastui muhun, mutta ei sitten pystynytkään, myönsi, että pelotin häntä silloin joskus.

Voisitteko te miehet kertoa, mistä tällainen kumpuaa. Vai onko se vain tekosyy? Tekosyy, kun et pysty sanomaan suoraan.

Kuinka moni nainen on kuullut saman? Olet itsevarma, joten olet pelottava. Tiedät asioista, joten olet pelottava. Olet kaunis, joten olet pelottava. Olet vahva, joten olet pelottava.

Eikö riitä, että nainen haluaa miehen?

Vai onko tämä kuitenkin vain itsestään epävarman miehen puhetta? Onko niin, että nämä oman itsetuntonsa kanssa kamppailevat miehet kokevat, etteivät riitä tälle naiselle. Kokevat niin, että tämä nainen ansaitsee jotakin enemmän. Tarvitsee jotakin muuta.  Koska nainen on kykenevä, kokeeko mies, ettei häntä tarvita? Eikö mies tällöin koe olevansa MIES? Pitääkö naisen tarvita miestä? Eikö riitä, että nainen haluaa miehen?

Mä olen sitä mieltä, että tarvitaan vahvaa itsetuntoa olla itsevarman ihmisen kanssa, eli ehkä he ovat epäilyksissään oikeassa. Vahva itsensä kanssa sujut oleva nainen ansaitsee itsevarman miehen. Miehen, joka ei epäile omaa eikä naisen kiintymystä. Ei epäile tunteitaan tai pelkää niitä.

Tuo itsenäinen nainen haluaa miehen, joka haluaa hänet, juuri sellaisena kuin hän on. Itsevarmana, älykkäänä, hauskana, kykenevänä, kauniina. Ja haluaa hänet niinäkin päivinä kun tuo nainen ei ole mitään sitä. Ei kaunis, vaan silmäpussejaan peittelevä takkutukkainen väsynyt ihmisryönä, niinäkin päivinä, kun hän ei tiedä mistään mitään ja on ihan hukassa, niinäkin päivinä kun hän ei ole hauska vaan hemmetin tylsä ja makaa vain sohvalla. Niinäkin päivinä kun tuo nainen on epävarmuutta uhkuva ja puhkuva.

Koska niitäkin päiviä on. Niitä on! Ja silloin tuo nainen ei pelkästään halua kumppaniaan, silloin hän myös tarvitsee.

Pelkäätkö oikeaa asiaa?

Luulisi, että pelottava nainen on epävarma päällepäsmäri, itsekeskeinen, omistushaluinen ja ripaustautuva. Manipuloija. Mustasukkainen, syyllistävä ja tarvitseva, ehkä alistuvakin. Luulisi, että pelottava nainen on se jolla on särkyvän hauras itsetunto, joka tarvitsee miehen. Tarvitsee miehen käskemään, komentamaan, tekemään, olemaan.

Eikö tämä ole juuri se nainen, josta tulee nalkuttava vaimo, joka vaatii ja rakentaa odotuksia. Eikö tämä ole se nainen, joka ennen pitkää kieltää miehensä tekemästä mitään, koska on mustasukkainen. Eikö tämä ole se nainen, joka rakentaa itsetuntoaan kumppaninsa itsetuntoa nakertaen. Eikö tämä nainen ole se pelottava? Eikö tämä nainen ole se, jonka takia haet eroa tai joka karkaa luotasi, koska löysi jotakin uutta, joka pönkittäisi hänen itsetuntoaan uudella ja erikoisemmalla tavalla? Eikö tuon pitäisi olla sitä pelottavaa?

Tämä nainen haluaa sut (ehkä joskus jopa tarvitsee)

Jos nainen ei nöyristele ja alistu. Jos hän osaa itse vaihtaa auton renkaan tai maalata seinät. Jos hän tietää jotakin mitä mies ei. Jos hän haluaa näyttää kauniilta ja huolehtia itsestään. Jos nainen tuntee itsensä ja pitää itsestään. Jos nainen on rohkea ja vahvatahtoinen. Selviytyjä… Se ei tarkoita sitä, että hän olisi pelottava. Se ei tarkoita sitä, että sinun mies tulisi tuntea itsesi heikommaksi.

Päinvastoin.

Tämä nainen tietää kenet hän haluaa. Tämä nainen rakastaa pyyteettömästi. Vaikka joskus saattaakin nalkuttaa, niin ei tee sitä takuuvarmasti usein. Tämä nainen haluaa sut. Ei ehkä tarvitse, mutta haluaa. Tätä naista et voi komentaa tai määrätä, muuta kuin vällyjen välissä. Hän alistuu sulle vain seksileikeissä. Tämä nainen keskustelee ja tekee kompromisseja. Tämä nainen ymmärtää arvonsa. Ja arvostaa sua. Haluaa sut, koska ihastui siihen mitä kaikkea olet. Ei siihen, että olet vain joku. Joku kaksilahkeinen. Mikä siinä on niin pelottavaa?

Mikä mun mielestä on miehessä pelottavaa? Epävarmuus. Omistavuus. Itsekeskeisyys. Uhriutuvuus. Narsistisuus. Epäkypsyys. Huumorintajuttomuus. Idioottimaisuus. Pelokkuus.

Mies. Ole älykäs ja komea. Ole itsevarma ja hauska. Mua ei pelota se, että muutkin naiset haluaisivat sut. Mieti, pohdi ja elä. Ja uskalla välittää. Uskalla haluta. Uskalla näyttää se. Se jos jokin on haluttavaa. Ja hemmetin seksikästä.

Ties mitä meille tapahtuisi, jos me ei pelättäisi niin kovasti. Vaan oltaisiin rohkeita. Uskottaisiin itseemme ja toisiimme. Oltaisiin jopa vähän hulluja. Se vasta olisi jotakin. Eikö?

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *