Täydellisen naisen ero …ja ero …ja ero …ja ero… – Pitäisikö jo oppia jotain?

Seuraava fraasi : Sä oot Reetta täydellinen. Sä oot hauska, ja älykäs ja fiksu, ja kaunis, ja ihan hullu, niin ihanan sarkastinen, ihanan temperamenttinen. Sun kanssa voi keskustella mistä vaan. Ja se seksi, se seksi. Sä oot just oikea, paperilla. Me sovitaan täydellisesti yhteen.

Tämän mä olen kuullut viimeksi kuluneen neljän vuoden aikana kuudesti. Ja aina oikeastaan ihan sanasta sanaan joka kerta. Muutaman virkistävän nyanssivariaation kokien.

Omiaan nostattamaan kenen tahansa fiilistä. Olla täydellinen. Aimo buustaus itsetunnolle.

Ja vois vaikka alkaa nousta kusi päähän. Siis jos mua ei palautettaisi maan pinnalle hyvin nopeasti siltä jalustalta. Koska tätä edellä mainittua ylentävää fraasia on aina seurannut sana mutta….

… Mutta sä et oo mulle se oikea. Mä en vaan koe rakastuvani suhun. En enää tunne mitään sua kohtaan.

Mun korvissani se alkaa jo kuullostaa samalta kuin haista paska.

Kun on 1,25 kertaa vuodessa kuullut saman, täsmälleen saman asian, niin kyllä sitä omaa täydellisyyttä alkaa jo epäillä. Tai sitten sitä on liian täydellinen. Molempi pahempi. Ainakin tässä tilanteessa.

Ja jos nyt ihan suoraan sanon, niin kyllähän tuo kaava alkaa jo hiljalleen vituttaan. Silleen suuresti! Sitä voikin sitten seuraavalla kerralla sanoa toiselle, että koitappa keksiä jotain uutta. Olisi virkistävää vaihtelua.

No niin. Totta puhuakseni, jokainen kerta on sattunut. Ja onkin sattunut lujaa. Olen ollut surullinen ja itkenyt ja huutanut taivaan planeetoille kysymystä miksi ja taas. Joskus suhteen kesto on ollut lyhyt ja joskus hitusen pidempi, mutta se ei ole tunnetta tehnyt yhtään sen vähempiarvoiseksi.

Mietin vaan, että onko miehille joku salainen koulu, jossa opetetaan sanomaan näin? Että mitä hittoa?? Helppo ero, en ollut pissipää, vaikka eilen olinkin korviani myöten ihastunut ja tänä aamuna heräsin tunteeseen, että tunnetta ei enää ole.

Kyllä. Myönnän, että tekstini kuullostaa nyt katkeralta. Ja ihan varmasti jotain sellaista rivien välissä onkin. Saa muhun sattua. Saan mä olla närkästynyt. Ja kuten ystävä sanoi, sulla on oikeus sun tunteisiin ja mä räjähdin nauramaan.

Ja saan mä vähän valittaakin. Mun paskani se on nyt mikä tässä omaan nenään haisee ja höyryää.

Ei sillä. Tällaisen episodin jälkeen olen saanut ystäviä. Näistä miehistä. Koska mun henkilökohtainen ongelmani on ymmärtää niin perkeleesti. Ymmärtää niin, että jopa kertoessani taas kerran yhdestä samanlaisesta tapauksesta ystävilleni alan lopun ja viimein puolustamaan teon tehnyttä kyseistä miestä.

Raskas vahvuus. Ja välillä tekis mieli vain polttaa siltoja takana ja olla kylmäsydäminen bitch.

Vaan sitten mä en olisi enää minä!

Minä, joka tunnen voimakkaasti, olen läsnä, koen syvästi, heittäydyn hullusti, sanon rohkeasti, olen luonnollinen ja ennen kaikkea aito! En olisi enää se Reetta, se rohkea, joka yhä edelleen jaksaa uskoa itseensä, ja toiseen, ja onnistumiseen.

Itse asiassa rakas ystävä spekuloi, että ehkä tuossa onkin Reetta se syy. Sä annat itsestäsi niin paljon ja aidosti, että joitakin ihmisiä se hämmentää, ehkä jopa pelottaa. He eivät osaa suhtautua siihen. Se on heille outoa, joten silloin, tietenkään, Reetta rakas, sä et vain voi olla se oikea.

Tavallaan lohdullista. Olla jotain niin vahvaa.

Niin tai näin. Sanonpahan vaan, että jos aiot ihastua muhun, niin varo vaan. Täällä on vastassa aito ja syvä ihminen, joka ei todellakaan pelkää ottaa sua mukaan elämäänsä. Kertoa kaikki ja kuunnella kaikki. Halata ja suudella usein. Osallistua ja kertoa, että tänä iltana on hirmu ikävä. Täällä on nainen, joka välillä haluaa vain olla itsekseen, ottaa omaa aikaa itseään varten, eikä pelkää tokaista sitä suoraan. Täällä on nainen, joka on valmis järjestämään asioita, jotta voi nähdä toisen. Täällä on nainen, joka nauttii seksistä, silmiin tuijottavasta ja rajusta. Nainen, joka kertoo huonoja vitsejä ja puhuu mielellään leffoista, ja katsoo niitä ja nörtteilee star wars -henkeen. Täällä on nainen, joka on aina täysillä läsnä silloin kun ihastuu.

Ja ps. Tämä EI ole treffi-ilmoitus

Voi mennä nimittäin hetki, ennen kuin oon taas valmis kuulemaan, että oon täydellinen ja helvetin hauska ja meillä on kaikki ihan samaa, mutta ollaaks vaan ystäviä.

Terkuin,

ihan vaan vähän pikkasen katkera nainen (ja tää menee TAAS ohi ennen pitkää)

Ja vielä Ps. Saa samaistua!

 

You may also like

8 kommenttia

 1. Sama fiilos, nyt neljä samanlaista jäpikkää tullut alle vuoden aikana vastaan. Juttu lähtee liikkeelle mshtavasti, on viestittelyä, huumoria ja vähän likastakin sellasta, toiselle voi avautua (pääasiassa siis mulle), toisen seurassa viihtyy. Sitten menee hetki ja mies etääntyy. Huomaan merkit heti, tuntuu pahalta, iskee paniikki, haen syytä itsestäni. Usein litania on sama, kaunis, iloinen, energinen, lähestyttävä, hyvä kroppa mutta liian intensiivinen tai sitten porataan jonkun muikkelin perään, joka ei arvostanut yhtään ja jätti kyseisen tyypin exänsä takia muutaman kuukauden.tapailun jälkeen. Niin väsynyt yrittämään, niin väsynyt kokeilemaan et jos tällä kertaa. Kun samaan aikaan seuraan muita pareja ja ihmettelen, et miten noikin päätyi yhteen tai miten joku jaksaa katsoa noin psykopaattisen mustasukkaista ja sekopäistä puolisoa. Miksen siis minä, tavallinen tyyppi, joka on valmis tukemaan, olemaan läsnä, rakastamaan, tekemään toisen eteen., kelpaa. Sattuu. Ja monesti miettiny vaan tämän kaiken lopettamista, ettei tarvis herätä joka aamu yksin ja taas uskaltaa yrittää jonkun toisen kanssa. Kun kukaan ei tähänkään mennessä ole jaksanut yrittää, vaan juostaan niiden hyväksikäyttäjien perässä. Ehkä joku päivä vielä lopetankin tämän, sitten ei enää satu eikä tunnu epäonnistuneelta, ei- haluttavalta, arvottomalta.

  1. No näin. Sulla on siis täysin samanlaiset kokemukset kuin mulla. Jotenkin mä olen tulemaan siihen lopputulemaan, että miehet etsii täydellistä naista, ja sit kun se on kohdalla, niin eihän ne sitä etsineetkään. Vaan haluavat metsästää sitä skitsoa tai sitä tunnekylmää naista. Samalla kun meille sanotaan, että oot täydellinen ja sitä ja tätä ja kaikkee, mut en vaan tunne sua kohtaan niin. Onko miehille rakastumisen tunne siis sitä, että rakkaus on vaikeaa ja nainen on pirttihirmu tai kylmäkiskoinen hankaluus??? Mene ja tiedä. Ja anteeksi vuodatukseni. Olen yhä katkera. 😀

 2. Joku tukiryhmä pitäisi varmaan perustaa… Itsellä samanlaisia kokemuksia, vaikka ei vielä noin montaa. Tuntuu, että pitäisi esittää hankalaa ja oikukasta, jotta saisi miehen pysymään. Pahinta on, kun kehutaan kauniiksi, mukavaksi ja täydelliseksi ja mutta-kohdassa kuitenkin sanotaan, että ehkä haluankin vaan jatkaa sinkkuna. Eli olen täydellinen, mutta mies mieluummin haluaa olla yksin!?!?
  En jaksaisi mitään alkaa esittämään. Välillä mietin onko se jotenkin kummallisella tavalla ongelma, että seksi sujuu hyvin. Miehet, kun tuntuvat haluavan sitten valittaa niistä existä, jotka olisi loukkaantuneet tästä ja tuosta seksissä. Ja mun kanssa sujuu kaikki niin luontevasti.
  Ja naiset muka monimutkaisia…

  1. Todellakin pitäisi. Koska nyt alkaa näyttää siltä, että mun kokemukseni onkin kaikkea muuta kuin ainutlaatuisia. Jotenkin tuntuu, että oon sohaissut sellaiseen muurahaispesään, että jotta. Alan löytää miehisestä sukupuolesta uuden stereotypian. Koitetaan pysyä kuitenkin omina itsenämme. Ei anneta näiden lannistaa meitä. Ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Tsemppiä ja pusuja.

 3. Näin miehisestä näkökulmasta, niin ehkä se on kuitenkin parempi, että mies(ja mielellään nainenkin) uskaltaa sanoa, että homma ei toimi. Syitä voi olla tietenkin monia. Omat pelot ja ongelmat. Tai sitten ei vaan tule tunnetta, että haluaa sitoutua pitkäksi aikaa. Rehellinen kandee olla puolin ja toisin vaikka kakkaa tuliskin niskaan.
  Nykyään on sekin, että osa haluaa kokeilla monia suhteita ja sitten käykin niin, että ei löydä loppujen lopuksi ”sitä oikeaa”. Eletään siis kertakäyttöyhteiskunnassa kärjistäen.
  Ja itsellä ainakin kerran avioeron kokeneena haluaa olla itsekseen ja rinnalle sopii oikein hienosti suhde, jossa ei nyhjätä liikaa keskenään, vaan saa puolin ja toisin olla oman katon alla ja omissa harrastuksissa. Eli suhde täydentää omaa itse hankittua onnellisuutta. Tähän, jos joku tulisi ja ”vaatisi” tiivistä suhdetta, niin ei kelpaisi.

  1. Just näin ja nimenomaan. Mä olen sitä mieltä, että jos kiinnostus lopahtaa, niin siitä pitää kertoa. Mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Toisen roikottaminen on perseestä ja johtaa vain suurempaan rikkoutumiseen. Ja samaa mieltä olen myös tosta kertakäyttöyhteiskunnan suhteesta suhteeseen asiasta. Valitettavan monet, olen huomannut, ovat sellaisia, että ktsonpa nyt vielä tämän seuraavan, josko olisi vielä parempi. Ja sitten saattaapi käydä niin, että se paras oli jo. Ja meni jo.
   Mä olen ollut nyt sen aikaa jo sinkkuna, että itsekin varmaan tukahtuisin tunteeseen, jos toinen vaatisi kaiken. Tarkoitan siis sitä, että suhde toisen mielestä olisi kaiken edellä. Kukin meistä tarvitsee aina aikaa myös itselleen, hengittää ja olla ja tehdä, silloin se parisuhdekin voi paremmin.

 4. Vaikka laitoinkin jo edelliseen postaukseen hieman samansävyisen viestin, niin laitetaan vielä tähän täysin selkeä ja suora vastaus, niin sinun ei tarvitse enää koskaan ihmetellä, miksi sinulle ”aina” käy noin.
  Tämä tulee siis mieheltä ja koska arvostan rehellisyyttäsi jota olet tässä blogissa osoittanut (vaikka se onkin laskenut arvostustasi silmissäni ihmisenä), niin haluan tämän verran auttaa vastineeksi taas sinua.
  Eli: nämä miehet ovat valehdelleet sinulle. Niin yksinkertaista se on.
  He eivät tarkoittaneet sanomaansa, sanoivatpahan niin vain siksi että tiesivät sinulta saavan helposti ja koska sanomalla noin, se tavoite toteutuu kaikkein helpoimmin.
  Eli he halusivat vain seksiä kanssasi, eivät mitään muuta. Lyhyen aikaa tai sitten vähän pidemmän aikaa, mutta yhtä kaikki, seksistä siinä vain oli kyse. Kaikki muu oli vain teatteria sen asian ympärillä.
  Ja juuri siksi he haluavat myös näennäisen eronkin jälkeen pysyä ”ystävinäsi”, ja tässäkin on ainoana taka-ajatuksena pitää sinut eräänlaisena varanaisena, johon ottaa yhteyttä aina silloin kun paineet pusseissa alkaa kasvamaan liikaa ja parempaakaan kohdetta niiden paineiden purkamiseksi ei juuri silloin satu käden ulottuvilla olemaan.
  Jos joku vielä luulee, etteikö miehetkin osaisi pelailla kaikenlaisia pelejä ja antaa itsestään tasan tarkkaan haluamaansa mielikuvaa naiselle, elää pahoissa harhaluuloissa.
  Sillä kyllä me miehetkin osataan. Paremmin kuin ikinä uskoisittekaan.
  Huonoina uutisina sinulle Reetta että muunlaisia miehiä sinun on turha kohdallesi toivoakaan, menneisyydestäsi johtuen.
  Mikset siis heti kättelyssä ota siis puheeksi seuraavan kerran että tämä on sitten vain seksisuhde, kesti sen aikaa kuin kestää? Saisit paljon rehellisempää kohtelua silloin näiltä miehiltä, eikä kenenkään tarvitsisi esittää mitään saatika valehdella kenellekään.

  1. Hei sinä nimimerkki totuuden torvi. Ymmärräthän, että kirjoituksellasi arvotat enemmän näitä miehiä kuin minua. Pidät heitä pelureina. Seksinnälkäisinä miehinä. Ihan kuin miehet eivät muuta suhteelta haluaisi. Jokainen näistä miehistä on ollut ihana. Se miksi suhteemme eivät ole onnistuneet, johtuvat varmastikin muista seikoista kuin minun seksikumppaneideni määrästä. Osa näistä miehistä on ihan oikeasti ystäviäni ja lukevat myös nämä sinun kommenttisi. Joudun valitettvasti sanomaan sinulle, että he eivät kovastikaan pidä siitä, miten sinä heistä puhut.
   En tiedä mitä olen sinulle tehnyt, ja miksi niin kovasti olet närkästynyt siitä kuka minä olen. Eikä sillä itse asiassa ole niin paljon ja kovinkaan väliä. Minä elän elämääni kuten minä elän. Onnellisena, sinkkuna, äitinä, ystävänä. Ja toivon sulle samaa. Elä onnellisesti! Löydä vierellesi kumppani, jolla samat arvot kuin sinulla. Toivon sulle kaikkea parasta. Pus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *